raadpleging :

elke weekdag en zaterdag voormiddag na telefonische afspraak op 051 40 11 40
 

Nieuws en Weetjes

Blijf op de hoogte van de laatste weetjes uit het dierenrijk.....

Je droomt ervan om een kat te hebben …

Wist je dat katten vanaf 1 september 2014 enkel zullen kunnen worden gegeven of verkocht wanneer ze gesteriliseerd en geïdentificeerd zijn?Ken je de voordelen om een kat in een asiel te adopteren?

Vanaf de leeftijd van 5 maanden is een kat reeds vruchtbaar. Een niet-gesteriliseerde poes kan per jaar 2 tot 3 keer werpen en tijdens haar leven dus een honderdtal katjes werpen. De enige betrouwbare oplossing om de geboorte van katjes te voorkomen, is sterilisatie. Hierdoor wordt het probleem vermeden dat er een nieuwe thuis voor de katjes dient te worden gevonden, dat ze worden achtergelaten of dat er euthanasie op wordt gepleegd.

Via het meerjarenplan van de FOD Volksgezondheid voor de sterilisatie van katten, worden alle asielkatten gesteriliseerd en geïdentificeerd vooraleer ze kunnen worden geadopteerd. Vanaf 1 september 2014 zal elke persoon die een kat wil verkopen of geven, ook burgers, vooraleer hij de kat afstaat, ze moeten laten steriliseren en identificeren.
 

Als je een kat bij jouw thuis wilt opvangen, adopteer er één in een asiel. Een asielkat wordt door een dierenarts ontwormd, behandeld tegen vlooien, gesteriliseerd/gecastreerd, met een microchip geïdentificeerd, geregistreerd in een databank, gevaccineerd en gesocialiseerd. 

Via de website www.kiesvoorhetasiel.be kan het grote publiek kennis nemen van de voordelen om een kat in een asiel te adopteren. Kinderen kunnen er zich amuseren met Basiel en Cecile, twee asielkatten waarbij ze aanleren hoe ze deze moeten verzorgen. Volwassenen zullen nuttige informatie vinden over de katten en de lijst met asielen aantreffen die in de nabijheid liggen van waar ze wonen.
 

 
Bron : www.health.belgium.be